LESZ CSENDŐR LAKTANYA VAGY SEM? A CSÍKIAKTÓL FÜGG!



Továbbra is nagy csend van a Kalász negyedi rádióleadó torony melletti 5 hektár terület ügyéről, ezért a Székely Népi Egység Egyesület a mai nap folyamán közérdekü adatigénylésben kért információkat a jelenlegi helyzet tisztán látása érdekében. 

2018 decemberében a városrendezési tervben a belügyminisztérium nyomására az említett 5 hektár zöld övezetről speciális övezetté módosult és ezt a tanács meg is szavazta, ami azt jelenti, hogy a csendőrség építkezési engedély nélkül bármikor azt épít oda amit akar, laktanyát, lőteret, sport pályát stb.

Egy lakónegyed közelében ez egy elfogadhatatlan és megindokolatlan döntés lenne  és a történések jogszerűségét vizsgálva az a kérdés merül fel bennünk, hogy mire hivatkozott a belügyminisztérium a városrendezési terv módosítása kapcsán? Jogosan tehetjük fel azt a kérdést is a csíkszeredai városvezetésnek, hogy a következő városrendezési terv elfogadásakor vajon újabb speciális övezeteket zsarolhat ki a belügyminisztérium? Ha ennyire nagy a csend és ahogyan mondani szokták a hallgatás beleegyezés, akkor bármi elképzelhető.

Olyant is hallottam, hogy nem kell "piszkálni" az ügyet, viszont ha tudjuk, hogy nincsenek rendben a dolgok és nem teszünk semmit ellene akkor egyszer úgyis bekövetkezik az elkerülhetetlen  (például a  Békás szoros és az Úz völgye históriája), viszont ameddig még nem kezdődtek el az építkezések meglehet állítani a folyamatot, ha tényleg igazán akarjuk, mivel ez a mi városunk! 

A másik érdekes dolog, hogy 2011 óta a sepsiszentgyörgyi katonák Csíkszeredában szervezik a lőgyakorlatokat, mivel az ottani lőtér használatára nincs engedélye a katonaságnak és a belügyminisztérium tulajdonában lévő 70 hektárnyi területet nagy gőzerővel igyekszik visszaigényelni Antal Árpád polgármester. Ott van egy kis ellenállás is, pedig Sepsiszentgyörgyön nagyobb a nyomás! 

Az egyik legfegyelmezetebb nép a miénk az országban, szóval csak etnikai szempontból nem magyarázat a folyamatos militarizálás, ami kihatott és hosszú távon még jobban kihathat a városunk etnikai összetételére. Arról nem beszélve, hogy ez egyértelműen székely nemzetbiztonsági kérdés is! 

Az Erdőalján 40 hektár területtel rendelkezik a katonaság, ahol a csendörség is jól el férne és Zsögödben is van 10 hektár a katonaság kezében, ami jogilag a zsögödi közbírtokosság tulajdona, nincs semmilyen ésszerű indok további területek bekebelezésére. 

Székelyföld nem gyarmat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

CSÍKSZEREDA - DEDEMAN MAGYARUL IS

VASLÁB, GALOCÁS ÉS A ROMÁN SOVINIZMUS

A KORONAVÍRUS ÉS A ROMÁN NACIONALIZMUS