A KORONAVÍRUS ÉS A ROMÁN NACIONALIZMUS




Székely és magyar zászlót!

A román hadsereg arra ösztönözte a népet, hogy függesszék ki a román zászlót az ablakokba, erkélyekre, az autókba és egyébb nyilvános helyeken mivel Románia valamennyi nagy harcát a trikolór alatt vívta, mely a románok egységének és bátorságának jelképe, így a COVID 19 elleni harcban is összetartó erővel bírhat, szerepel a közleményben 

Továbbá Marcel Vela belügyminiszter szombaton rendeletet adott ki arról, hogy a sürgősségi helyzet idején szombaton és vasárnaponként 17.00 és 21.00 órakor a belügyminisztérium gépkocsijai a hangszóróikon a román himnusz első három szakaszát közvetítsék.


Jelenleg 650 ezer koronavírussal fertőzött embert tartanak számon a nagyvilágban, aminek a száma rohamosan nő óráról órára. Romániában is nagy a káosz és az ország közel sincs a helyzet magaslatán semmilyen téren viszont ebben a nehéz helyzetben is tombol a magyarellenesség. A március 15.-e alkalmából kitűzött magyar zászlók végett bírságolták meg Sepsiszentgyörgy és Székelyudvarhely polgármestereit mivel nem tűzték ki a román zászlót is a magyar nemzeti ünnepen. Történhet bármi és már sokszor beigazolódott, nekünk erdélyi magyaroknak a helyzettől függetlenül mindig harcolnunk kell a fennmaradásunkért!


Nekünk is van zászlónk sőt kettő is! A székely és a magyar. Tegyük ki mi is minél többen a lobogónkat az egymás iránti szolidaritás jeléül! Maradjunk otthon, vigyázzunk egymásra és ne feledjünk amikor minden a régi lesz és a világjárványtól megszabadulunk, ugyancsak   küzdenünk kell a szülőföldünkért a továbbiakban is! 



SZABAD ERDÉLYT!

Megjegyzések

  1. EHHEZ MIT LEHET HOZZAFUZNI?NEM TUDOM MIT LEHETNE,SAJNOS,DE LEGALABB LENNE ZASZLAJUK,EZ IS LOPOTT!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Mielőbb találják meg a magyar tudósok az ellenszert. Aztán a Trianoni diktátumban résztvevő,országunk megcsonkitásában aktívan résztvevő ellenségeinknek fityiszt mutatni. Előbb ritkuljanak, ha még ilyen helyzetben is a magyarok ellen törnek!Hajrá Kárpát medencei magyarság!!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

CSÍKSZEREDA - DEDEMAN MAGYARUL IS

VASLÁB, GALOCÁS ÉS A ROMÁN SOVINIZMUS