Csíki székely ellenállás avagy székely furfang

   2018 áprilisában végleg eltávolították a csíkszeredai polgámesteri hivatal homlokzatáról a városzászlót és a székely zászlót. A Dan Tanasa nevéhez kötődő Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) által követelt zászló eltávolítást, végre kellett hajtani, sőt a Városháza felirat sem maradhatott a helyén. 

Dan Tanasa-nak, aki Háromszéken, Sepsiszentgyörgy városában született mostanra már sikerült nagyon sok városháza illetve községháza feliratott leperelnie, pár kemény kezü székely polgármester vezette települesen kivül majdnem mindenütt sikerült levetni-e a székely zászlót is.

Utóbbi időben nem is kell bírósághoz forduljon, elég egy panasz levelet küldeni-e és máris úgy táncolnak a polgármesterek ahogyan ő fütyül és így jelenleg esély sincs arra, hogy az erdélyi magyar képviseletek megállítsák a szimbólumainkat támadó Tanasa-t, aki a gyengeséget látván vérszemet kapott.

Csíkszeredával kapcsolatosan még azt is kikell emelni, hogy a város a címerét sem használhatja hivatalosan, ami egy szívből kinövő három szál kéknefelejcs virágot ábrázol, amit ugyan csak Tanasa egyesülete jelentett fel. 





                                                                                      Csíkszereda címere


Egy olyan országban, ahol minden ellenünk szól, nem könnyü a helytállás, viszont ha gyávák vagyunk akkor még jobban eltapodnak, főleg ha el is hisszük azt, hogy saját szülőföldünkön kissebségben vagyunk. 

Van egy olyan közmondás, hogy: ,,Többet ésszel, mint erővel". A székely észjárást kihasználva 2018-ban, miután lekerült a székely és a város zászló a városháza épületéről helyükre két darab fekete lobogó került, ami a bátor székely ellenállást hirdeti Csíkország városában.




2020 november 22.-én szomoruan tapasztaltam, hogy az új város vezetés, amely egy személy kivételével székely és magyar, alig pár napos beiktatása után eltávolította a két fekete zászlót. Az általam készített képen jól látszik, hogy nem egy csere végett vették le a lobogókat, mivel a harmadik zászlórúdon levő román zászlót eggyel elébb a második rúdba helyezték. Felháborodásomat egyértelműen, mint a város polgára hivatalosan is jeleztem volna a polgármesteri hivatalnak, de mivel egy vasárnapi napon történt a lázadást jelző két darab gyász logogó eltüntetése, ezért a facebook  közösségi oldalán osztottam meg több csoportban, ahol a nemzetben gondolkodó székely és magyar bajtársaim is dühítőnek tartották a történteket.  



                                                                   November 22, vasárnap


A népakarat sok mindenre képes és ezt már sokszor be is bizonyította a történelem. Mivel elég sok reagálások és hozzászolások érkezetek a bejegyzéseimre, nem volt szükséges, hogy másnap hivatalosan is megkérdezzem a város vezetést, hogy mi is törtent és miert, mert hetfőn, november 23.-án vissza tették a két fekete zászlót. 



                                                                     November 23, hétfő


Meglátasom szerint az is közrejátszott a zászló visszahelyezésében, hogy 2020 december 6.-án tartják Romániában a parlamenti választásokat és az RMDSZ mottója a következő: ''NEHÉZ IDŐKBEN ÖSSZEFOGUNK''. Kérem szépen elég nehéz időket élt és él mostanság úgy az erdélyi magyar mint a székelyföldi székely... Én mint egy a szülőföldjét szerető székely csíkszeredai polgár, csak azt tudom üzenni, hogy ne legyünk gyávák és szedjük össze minden erönket, ébredjünk fel végre és legyünk méltóak az őseink hagyatékára. 

A cikkem senki ellen nem irányul, csak valakinek kikell mondania a székely nyers igazságot is.

Hiszem, hogy Székelyföldnek van jövője!

Bajna Levente, Csíkszereda, Székely  Nemzeti Egység

2020.11.27


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

CSÍKSZEREDA - DEDEMAN MAGYARUL IS

VASLÁB, GALOCÁS ÉS A ROMÁN SOVINIZMUS

A KORONAVÍRUS ÉS A ROMÁN NACIONALIZMUS