JÓL KITERVELT STRATÉGIA? CSÁNGÓFÖLD BEKEBELEZÉSE

 Minden jel arra mutat, hogy Bükkloka-száda ortodox kolostorával szembeni hegyoldalra egy újabb ortodox erődítményt szándékozik építeni az ortodox egyház! 

Minden bizonnyal egy ortodox zarándokhelyet akarnak létrehozni, mint amilyen nekünk katolikusoknak van Csíksomlyón. 

Az ortodox egyháznak a "székely" politikusok által átjátszodt több hektár területen már igyis több építmény található és egy temetőt is kialakítottak az elmúlt 30 esztendőben. Ugye tudjuk egy temetőt 300 évig nem lehet felszámolni! 

Szóval a kolostorral szembeni hegyoldalon egy S alakú útat nyomtak ki egésszen a hegycsúcsig és mivel Bükkloka Csíkszépvíz közigazgatási területe, ezért a szépvízi tanácstól föltétlenül engedélyre volt szüksége az ortodox egyháznak úgy az út kialakítására, mint a temető létrehozására. 

Mivel nem foglalkozik a témával a média elmentem Csíkszépviz tanácsára és közérdekű adatigénylésben kértem információkat a jelenlegi helyzetről, hogy volt-e engedély kibocsájtva az újonnan kialakított útra meg a temető létrehozására és hogy van-e tudomásuk egy újabb engedély köteles tervben lévő építményről?! 

Akit érdekel a jelenlegi ortodox kolostor története az megtalálja a részletes leírását Baliga Csaba adatlapján és a Székely Népi Egység Egyesület oldalán.

Tehát alulról Gyimesfelsőlokról megy a militarizálás, a régi magyar laktanyáktól a felsőloki tanács megszabadult, hogy ne kelljen rá költsön, hármat a katonaság használ, kettőt ugyan csak az ortodox egyház és a többi meg omlik össze.

Innen felülről Bükkloka-szádától meg közreműködnek az etnikai átrendezésben a nacionalista ortodox popák.

Azt megjegyzném, hogy Bükkloka településén is van egy ortodox templom, szóval a térség kevés románságának bőven van választani valója, hogy hova járjon Istentiszteletre. 

És ez mind megtörténik egy 95 százalékban magyar ajkú vidéken... 

Hamarosan jelentkezem friss információkkal!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

CSÍKSZEREDA - DEDEMAN MAGYARUL IS

VASLÁB, GALOCÁS ÉS A ROMÁN SOVINIZMUS

A KORONAVÍRUS ÉS A ROMÁN NACIONALIZMUS