TIRNOVEANU A TÖRVÉNYEN KÍVÜLI?

 Közérdekü adatigénylésben kértem adatot Csíkszentmárton község önkormányzatától,  mivel megakartam bizonyosodni, hogy a Mihai Tirnoveanu által vezérelt Calea Neamului (Nép Útja) Egyesület rendelkezett-e a szükséges engedélyekkel a 2020 október 25-ei román hadsereg napjára emlékező rendezvényen, amit az Úz völgyében tartott. A tanács által közölt válaszban kiderült, hogy semmilyen engedéllyel nem rendelkezett Tirnoveanu egyesülete.

2020 október 6-án végleges jogerős ítélet született, a Marosvásárhelyi Táblabíróság 567/2020 számú határozata szerint az Úz völgye Csíkszentmárton község köztulajdona.

Szóval akkor vannak akik engedély nélkül rendezvényeket szervezhetnek? Vagy talán Dormánfalva adott engedélyt az eseményre? Egy rendezvényre nem a helység adminisztrációs szervétől kell kérni a szükséges engedélyeket? 

Hamarosan kiderül, legalábbis egy olyan országban ahol jogállam van ki kellene derüljön az igazság viszont senki se csalodna abban sem ha nem... 

Az ügy kinyomozása érdekében feljelentést tettem a Calea Neamului Egyesület ellen a Hargita megyei Csendörségen.

Kíváncsian várom a válaszukat, amit közölni fogok itt a blogomon! 



         Csíkszentmárton község által kibocsájtott közlemény, ami igazolja hogy az önkormányzat nem adott engedélyt a rendezvényre. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

CSÍKSZEREDA - DEDEMAN MAGYARUL IS

VASLÁB, GALOCÁS ÉS A ROMÁN SOVINIZMUS

A KORONAVÍRUS ÉS A ROMÁN NACIONALIZMUS